Kunta WP

Tehokasta kuntaviestintää

KuntaWP on kaupunkien, kuntien ja muiden julkisyhteisöjen verkkosivujen  ja viestinnän toteuttamiseen kehitetty palvelu. Tarjoamme julkissektorin asiakkaiden erikoistarpeet huomioiden joustavia ja monipuolisia toteutusmahdollisuuksia.

KuntaWP:n hyödyt

  • Ylläpidon helppous. Sisältöä on helppo syöttää ja ylläpitää selainpohjaisesti. Käyttö ei vaadi syvällistä koulutusta vaan tavanomaiset tekstinkäsittelytaidot antavat jo hyvät perusvalmiudet julkaisemiseen.
  • Monipuoliset sisällöt – Järjestelmä mahdollistaa monipuolisen sisällön käytön kuten kuvat, tekstit, linkit sekä videot.
  • Joustavat toteutusmahdollisuudet kuntien viestinnän erikoistarpeet ja vaatimukset huomioiden.

Suunnittelemme ja toteutamme WordPress- julkaisujärjestelmällä  näyttäviä ja viestintää helpottavia verkkosivuratkaisuja. Maailman suosituimpana järjestelmänä se on usein myös paras vaihtoehto lähes kaikenlaisien verkkosivuprojektien toteuttamiseen.

Tominnallisuutta ja helppoa sisällöntuotantoa

Ratkaisumme tarjoaa lukuisia valmiita ominaisuuksia kuntaviestinnän tarpeisiin. Esimerkkejä suosituimmista ominaisuuksista ovat mm.:

  • Media- ja kuvapankki
  • Kunnolliset hakutoiminnot esim. pöytäkirjojen tai yhteystietojen hakuun.
  • Lomake-editori
  • Tapahtumakalenteri
  • Käyttäjähallinta ja erilaiset käyttäjäroolitukset
  • Kieliversioiden hallinta.

 

 

Vuorovaikutusta viestintään

KuntaWP mahdollistaa monipuolisen vuorovaikutuksellisen ja osallistavan viestinnän. Tiedon löydettävyys ja ajantasaisuus ovat  avainasemassa. Ratkaisumme huomioivat myös esteettömyyden, käytettävyyden, saavutettavuuden sekä tietosuojan näkökulmat.

Palvelutietovaranto (PTV) -integraatio 

KuntaWP -mahdollistaa PTV-tietojen helpon ylläpidon samalla työkalulla kuin millä kunnan omaa verkkosivua päivitetään. Näin täytät helposti myös uuden KaPA-lain asettamat velvoitteet tiedon jakamiselle palvelutietovarantoon.

WebAula on listautunut e-suomi palveluntarjoajaksi ja olemme onnistuneesti tesatanneet in- ja out- rajapintojen toimivuuden.

Haluan tietää lisää:

Monipuolisia toteutuksia kuntasektorilla.

WebAula on toteuttanut noin 150 WordPress -verkkosivustoa sekä useita julkissektorin viestinnän toteutusta. Asiakkaissa on mm. kaupunkien, kuntien sekä kuntayhtymäsivustoja.

Olemme kokenut verkkosivustotoimittaja ja toteutukset ovat hioneet toimintatapamme tehokkaaksi, suoraviivaiseksi ja helpoksi myös tilaajan näkökulmasta. Lopputuloksena on kaikilla lähestymistavoilla tinkimättömän laadukkaat sivut, jotka tuovat organisaatiollesi selkeää toimintaetua ja viestinnän helppoutta.

 

Tässä muutamia esimerkkejä toteutuksistamme:

Kuntayhtymä Kaksineuvoinen

Kaksineuvoinen on vuonna 2009 perustettu perusturvan sosiaali- ja terveyspalvelut tarjoava kuntayhtymä. Jäsenkuntia ovat Kauhavan kaupunki sekä Evijärven ja Lappajärven kunnat. Yhteistoiminta-alueella asuu noin 23 000 asukasta. Projektissa toteutettiin mm. uudistettu verkkosivusto sekä asiakirjapohjia, valokuvaus, logouudistus sekä graafinen ohjeistus.

Tutustu verkkosivustoon osoittessa: www.kaksineuvoinen.fi

”WebAulan kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa työskennellä. Toiveista on pystytty neuvottelemaan ja olemme yhdessä päätäneet kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin”.

Mikä oli tavoitteenne, kun etsitte partneria palveluille?

Edellisten verkkosivujemme tekninen käyttöikä oli tullut tiensä päähän. Etsimme palveluntarjoajaa, joka voisi sekä uudistaa sivumme teknisesti että siirtää sisällön toiselle julkaisujärjestelmälle (WordPress). Samassa yhteydessä halusimme myös selkeyttää sivuston yleisilmettä, rakennetta ja tekstisisältöä. 

Minkälaista oli työskennellä WebAulan kanssa?

WebAulan kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa työskennellä. Kiitämme erityisesti nopeaa reagointia yhteydenottoihimme. Suunnittelupalavereita olemme pitäneet myös Skypen välityksellä, mikä on ollut hyvä ratkaisu molemmille osapuolille.

Mitä lisäarvoa tai liiketoimintaetua WebAula on pystynyt tarjoamaan?

Nykyisen sivustomme päivitys on yksinkertaista, muutoksia on helppo tehdä itse. Uutena toimintona sivustollemme lisättiin henkilöhaku. WebAula teki myös kattavan valokuvauskierroksen organisaatioomme. Sen ansiosta saimme sivustollemme aiempien kuvapankkikuvien sijaan laadukkaita ja edustavia kuvia aidoista arjen tilanteista työyhteisössämme.

Miten WebAula on pystynyt vastaamaan toiveita ja tavoitteita?

Toiveista ja tavoitteista on pystytty neuvottelemaan ja olemme yhdessä päätyneet kaikkia tyydyttäviin ratkaisuihin.

Isokyrön kuntasivuprojekti

Toteutimme Isokyrön kunnalle visuaalisesti näyttävän ja teknisesti laadukkaan verkkosivukokonaisuuden loppuvuodesta 2017. Projekti vastaa monella tapaa kunnan tarpeita – entinen verkkosivu oli kipeästi päivityksen tarpeessa ja myös PTV-integraatio oli ajankohtainen ja tärkeä osa päivitystä. Osana projektia oli myös kunnan palveluiden valokuvaus – toteutimme sivuston koko kuvaukset, jotka suunniteltiin sopimaan verkkosivun ilmeeseen.

Tutustu Isokyrön verkkosivuihin osoitteessa: www.isokyro.fi

kunnan verkkosivut verkkosivusto webaula

Leader Pohjanmaa

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan Leader-ryhmien verkkosivut. Leader-ryhmät ovat rekisteröityjä yhdistyksiä, jotka jakavat tukea maaseudulla sijaitseville yhdistyksille ja yrityksille. Tarkoituksena on kannustaa asukkaita kehittämään omaa ympäristöään ja lisätä sen elinvoimaisuutta mm. työpaikkojen avulla. Uudistimme ryhmän verkkosivut laadukkaalla WordPress-toteutuksella. Sivulle toteutettiin mm. hankerekisteri ja hakukone jolla voi etsiä hankkeita mm. rahoittajan, alueen tai sanahaun avulla.

Tutustu sivustoon osoitteessa: leaderpohjanmaa.fi

Kunnan verkkosivut verkkosivusto nettisivut webaula

Tammelan kuntasivuprojekti

Loimme Tammelan kunnalle verkkosivun sekä useita teknisiä ominaisuuksia ja sivuston parannuksia. Sivustolla on mm. kattava kuva-arkistointegraatio; sivustolle sisältöä päivitettäessä voidaan valita laajasta kuvapankista kätevästi erittäin laadukasta kuvitusta. Graafinen ilme perustuu kunnan omaan ohjeistoon. Henkilökunta on koulutettu hallitsemaan sivuston jokaista osa-aluetta – näin sisällön päivittäminen onnistuu erittäin ketterästi ilman digitoimiston apua.

Katso Tammelan kotisivut täältä: www.tammela.fi

 
WebAula KuntaWP kunnan verkkosivut verkkosivusto kuntasivut

Vantaan ammattiopisto, Verkkovaria

Toteutimme Vantaan ammattiopistolle oppimisympäristön, johon opettajilla on mahdollista lisätä kursseja täysin itsenäisesti. Koko portaali on rakennettu WordPressillä, mikä on hieno osoitus avoimen lähdekoodin ketteryydestä.

Tutustu osoitteessa: www.verkkovaria.fi

 

Kurikan kunnan asukasmarkkinointi

Toteutimme Kurikan kunnalle asukasmarkkinoinnin työkaluksi kurkkaa.fi -palveluportaalin. Sivustolla julkaistaan säännöllisesti tarinoita asukkaista; heidän taustoistaan ja syistä miksi Kurikassa on hyvä olla ja asua.  Sivustolla on paljon erilaisia teknisiä ominaisuuksia, kuten interaktiivinen kartta, josta tarinoita pääsee selaamaan. Sivusto ja koko kurkkaa.fi -projekti on ollut erittäin suosittu ja onnistunut.

Tutustu osoitteessa: www.kurkkaa.fi 

kunnan verkkosivut verkkosivusto webaula

Ketterä alusta jota on helppo päivittää myös itsenäisesti

Sivuston sisältöjä on helppo vaihtaa, uusia tai muokata itse, kun teksteille ja kuville on suunniteltu oikeat paikat suunnitteluhetkellä. Toteuttamissamme verkkosivuissa on räätälöity WordPress- käyttöliittymä, jonka avulla kaikkien elementtien hallinta on tehty asiakkaalle niin helpoksi kuin mahdollista.

Responsiivinen

Responsiivinen sivusto pitää suunnitella vain kerran ja se skaalautuu kaiken kokoisille näytöille ja laitteille. Voit myös luottaa siihen, että responsiivinen sivusto toimii tulevaisuudessakin joka näytöllä.

Hakukoneoptimoitu

Hakukoneoptimointi on toimenpide, jolla pyritään varmistamaan sivuston menestyminen hakukoneiden tuloksissa. WordPress on hakukoneystävällinen julkaisujärjestelmä, joten sivustosi näkyy nopeammin esimerkiksi Googlen hakutuloksissa.

Helppokäyttöinen

WordPress on markkinoiden helppokäyttöisin julkaisujärjestelmä, ja se on suunniteltu nimenomaan sisällöntuottajia ajatellen. Kirjoittaminen ja tekstin editointi on helppoa, sivustojen muokkaus on yhtä helppoa kuin word-tiedostojen editointi. Et tarvitse pitkää ja puuduttavaa koulutusta julkaisujärjestelmän käyttöön, voit aloittaa tekstintuottamisen heti.