ELY:n Yritysten
kehittämispalveluiden asiantuntija

Yritysten kehittämispalvelut ovat ELY-keskuksien tukemia palveluita, jotka ovat suunnattu kehittämishaluisille PK-yrityksille. WebAulan Ossi Nyqvist auttaa yritystäsi luomaan digitaalisen strategiasi suuntaviivat silloin, kun kaikki ei ole vielä selvää.  

Hyödynnä ELY:n tuki digimarkkinointisi suunnittelussa!

Yritysten kehittämispalvelut PK-yrityksille

Onko sinulla suunnitteilla kehittää yrityksesi markkinointia? Voit saada hankkeeseen ELY-keskuksen virallisen kokeneen asiantuntijan apua konsultointina. Kevyt ja helppo tukimuoto mahdollistaa nopean avun liiketoiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, esimerkiksi digitaalisissa kanavissa. Tuki mahdollistaa konsultointi- ja koulutuspalveluiden hankkimisen jopa 80% ELY:n tukemana konsultointina, jonka tarkoitus on edesauttaa yrityksen liiketoimintaa muuttuvassa toimintaympäristössä.

WebAulan toimitusjohtaja Ossi Nyqvist on ELY-kehittämispalveluiden asiantuntija, ja tarjoaa konsultointipalvelua markkinoinnin ja digitaalisen myynnin kehittämiseen. Markkinoinnin strateginen suunnittelu antaa suuntaviivat toiminnan kehittämiseen ja tuovat yritykselle selkeää kilpailuetua omassa markkinassaan.

Kenelle palvelu sopii?

ELY-keskus edellyttää, että yrityksellä on takanaan vähintään yksi tilikausi ja se työllistää yrittäjän tai työntekijän. Palvelu soveltuu myös yksityisille elinkeinoharjoittajille ja yrityksien toimialaa ei ole rajattu. Näillä ehdoilla mikä tahansa yritys voi hakea konsultointia sähköisellä hakemuslomakkeella.

Kuinka työ etenee käytännössä?

Yritys saa käyttöönsä ELY:n hyväksymän digitaalisen markkinoinnin asiantuntijan 2-5 täydeksi konsultointipäiväksi, jokainen kestoltaan n. 7 tuntia. Konsultointi suoritetaan hakemuksen jälkeen laaditun suunnitelman mukaisesti. Työ voi sisältää esimerkiksi digimarkkinointistrategian luomisen; kohderyhmien määrittelyä tai data-analytiikan hyödyntämistä markkinoinnin kehittämiseksi. Toisaalta konsultointia voidaan hyödyntää esimerkiksi brändin kehittämisessä - mahdollisuudet resurssin hyödyntämiseen ovat laajat.

Miten palvelu toimii?

Palvelukokonaisuus aloitetaan usein nykytilan analyysilla. Jos kehitystarpeet ovat jo suurin piirtein selvillä, voidaan myös hakea suoraan konsultointia. Analyysin jälkeen yritys voi hyödyntää konsultointipalveluita mm. digitalisoinnin suunnitteluun, digitaalisen ja muun markkinoinnin ja digitaalisen myynnin kehittämiseen. Kun kehittämistarve on selvillä (Analyysi-palvelun tai muuten arvioituna), voit hakea Konsultointi-palvelua. Kokonaisia konsultointipäiviä voidaan hakea kerralla 2-5 päivää, ja palvelua voidaan myöntää maksimissaan 15 päivää kolmen vuoden aikajaksolla.

Onko prosessi raskas?

Asiantuntijapalvelu on ELY:n kevyin tukimuoto - hakeminen, suunnitelman teko ja raportointi on tehty mahdollisimman helpoksi. Byrokratia on minimoitu ja prosessi on erittäin ketterä. Saat meiltä valmiit dokumentit, johon on helppo täyttää hakemuksen kysymykset, sekä selkeät ohjeet sen lähettämiseksi. Palveluntuottaja luo asiakkaalle suunnitelman, joka hyväksytetään ennen lähettämistä ELY:lle. Hakemukset käsitellään jo muutaman arkipäivän aikana.

Mitä palvelu maksaa?

ELY kustantaa 80% palvelun kustannuksesta. Jos hanke aloitetaan analyysipalvelusta, maksaa analyysi yritykselle 260 euroa + alv. Analyysi on tyypillisesti yhden päivän kestävä vaihe. Tämän jälkeen toteutettavien varsinaisten konsultointipäivien hinta on yritykselle 325 € + alv/päivä, joka laskutetaan palvelun toteuttamisen jälkeen yritykseltä. Muita kustannuksia ei ole; loppuosan palveluntuottaja laskuttaa suoraan ELY:ltä.

Kuinka kauan palvelun tuottaminen kestää?

Hakemus- ja suunnitteluvaihe on nopea työvaihe - aikaa näihin kuluu keskimäärin vain 30-60 min. Jos yritys hyödyntää ensimmäisenä vaiheena analyysipalvelun, suunnitelma luotuu suoraan yhdessä havaittujen kehityskohteiden mukaan. Itse konsultointipäivät (2-5 kpl kerralla) voidaan sijoittaa vapaasti valitulle aikajaksolle, esimerkiksi yksi päivä kuukaudessa. Päivät voidaan toki sijoittaa myös peräjälkeen yhdellekin viikolle.

1

Miten aloitan?

Suosittelemme, että aloitat ottamalla yhteyttä WebAulan ELY- asiantuntijaan Ossi Nyqvistiin. Itse hakuprosessi on kuitenkin yksinkertainen – aloita siirtymällä Asiointipalveluun ja kirjautumalla sisään tunnistautumisen kautta.

2

Hakemuksen jättö

Kirjautuneena sähköiseen asiantuntijapalveluun, valitse näkymästä ”Uusi hakemus”, ja siirtymällä eteenpäin kohdasta ”Yrityskehittämispalvelut”. Voit aloittaa joko Analyysi– palvelusta, tai jos kehitystarpeet ovat jo osittain selvillä, voit hakea suoraan konsultointipäiviä valitsemalla ”Konsultointi”.
Vastaa hakemuksessa kysyttyihin kysymyksiin, sekä valitse analyysin tuottajaksi Ossi Nyqvistin. 

3

Suunnitelman luonti & aloitus

Hakemus siirtyy käsittelyyn ja edelleen palveluntuottajan luomaan suunnitteluvaiheeseen. Asiantuntija luo suunnitelman analyysin havaintojen ja / tai hakemuksessa esitettyjen kehityskohteiden perusteella. Kun suunnitelma on ELY:n toimesta hyväksytty, voidaan työ aloittaa. Työn suoritettua, asiantuntija täyttää raportin.

Hyödynnä asiantuntijapalvelua alkavassa kehityshankkeessasi!

Ota yhteyttä, ja autamme sinua hakemuksen ja suunnitelman prosessissa.  Suosittelemme lämpimästi ELY:n asiantuntijapalvelun hyödyntämistä silloin, kun yrityksesi on uuden digitaalisen vision tarpeessa. Asiantuntijapalvelu on erittäin tehokas ja kustannustehokas työkalu markkinointisi viemiseksi uudelle tasolle.